Цветни обеци от текстил и ц200

Стъпка 1 - Материали

Необходими са ви ножица, лепило - ц200, кукички за обеци (може да си ги направите от метален кламер ако нямате други) и дебели конци (текстилен шнур, канап, велурени или кожени  ленти).

Стъпка 2 - Спирала

Намажете обилно с лепило единия край на текстилния шнур и започнете да го навивате спираловидно, подобно на охлювче. Лепилото фиксира достатъчно добре, така че спиралата да си остане така както желаете.

Стъпка 3 - Пъстра спирала

След като приключите с единия цвят (големината на спиралата определяте вие), започнете с друг. Колкото повече цветове включите, толкова по-пъстри ще са вашите обеци.

Стъпка 4 - Пъстра спирала 2

Всеки следващ цвят е като продължение на предходния, т.е. началото на зеления конец е залепен, там където е срязан бежовия. Не се притеснявайте да използвате обилно лепилото - белия цвят се обезцветява след като изсъхне.

Стъпка 5 - Резултат

След като изсъхне лепилото (максимум час), поставете кукичките на обеците. Експериментирайте с цветовете и материалите. На снимката, сме предложили няколко алтернативи сред които можете да изберете различни форми цветове, материали.

Не се колебайте да се свържете с нас при затруднения в изработката на тези пъстри, пролетни аксесоари.

 

© Акварело. Парти агенция за щури детски партита и рожденни дни.