Звезда - 3D фото колаж

Стъпка 1 - Необходими материали

За да измайсторите подобен колаж, са ви необходими: цветни листи, ножица, линия, лепило, около 5-6 любими снимки и картонената основа на руло тоалетна хартия. 

Стъпка 2 - Размери

Нашата коледна звезда (колаж), ще измайсторим  от 5-6 части (по ваше желание), като всяка от тях се състои от 3 цветни листа и снимка.  Както е показано на снимката 3-те  листа са с различни размери. Червения  - 24см. дължина, средния -  21,5см дължина, този с най-малък размер е 19см. , като ширината и на трите листа е еднаква - 10см. Подредете листите един върху друг и сгънете наполовина.

Стъпка 3 - Изрязване

Ако е необходимо предварително отбележете размера на снимката върху листите и  изрежете правоъгълник. Нашия съвет  е изрязания правоъгълник да е с по-малък размер от този на снимката.

Стъпка 4 - Оформяне на 3D ефект

Вземете   листа с най-голям размет  и  залепете снимката, така че да е като нейна рамка.  След това за да получим 3D ефекта на колажа  намажете с лепило ръбовете на същия лист и залепете ръбовете на листа с по-малък размер. Повторете последното действие и с последния лист.

Стъпка 5 - Повторение

За да завършим нашата звезда е необходимо да повторим всички стъпки до тук още 4 -5 пъти. След това залепваме  всяка част на звездата, както е показано на снимката.

Стъпка 6 - Ръчно направен фото-колаж

За да придадем по-голяма стабилност на нашата звезда - фото колаж,  е необходимо да използваме и част (може  половината),  от картонената основа на тоалетна хартия. Намажете я с лепило и     поставете в основата на звездата.

© Акварело. Парти агенция за щури детски партита и рожденни дни.