Парти шапка

Стъпка 1 - Материали за изработване на парти шапка

Необходими са ви: ножица, лепило, картонена чиния, ленти за декорация, цветни листи, голям лист хартия (по-голям от формат А4)

Стъпка 2 - Основа

Ще използваме картонената чиния за периферията на нашата парти шапка. Изрежете я така както е показано на снимката.

Стъпка 3 - Оформяне

Време е и  за същинската част на шапката. Сгънете големия лист хартия като фуния, съобразете отвора да е с подходяща големина ( наложете фунията върху главата си и вземете правилния размер). Използвайте лепило или телбод за да фиксирате шапката.

Стъпка 4 - Лепене

Поставете периферията на шапката, както е показано на снимката. Маркирайте и изрежете излишната хартия, като предвидите около 1-2  сантиметра от шапката, които трябва да останат за  прикрепването и към периферията. Нарежете на къси лентички долната част към отвора. Намажете с лепило периферията и залепете към самата шапка.

Стъпка 5 - Двкорация

Остана най-сладката част - декорацията. Тук може да експериментирате, като използвате брокат, стикери, фулмастри и т.н. Аз се спрях на декорация с апликация на цветни фигури от хартия.

Стъпка 6 - Резултат

Отрежете малка част от върха на шапката. Поставете лентите за декорация в отвора и ги залепете (от вътрешната страна). Ако желаете прикрепете ластик към периферията за по-голяма стабилност.

© Акварело. Парти агенция за щури детски партита и рожденни дни.